Справа Хізб ут-Тахрір: ще одному фігуранту продовжили арешт

Справа Хізб ут-Тахрір: ще одному фігуранту продовжили арешт

Укрінформ
Фігуранту ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Вадиму Сіруку на два місяці, до 8 квітня, продовжили термін тримання під вартою.

Про це повідомила його дружина Анна Богачова у коментарі "Крим.Реалії".

«Під час кожного засідання адвокати просять змінити запобіжний захід на домашній арешт або підписку про невиїзд. Тому що утримання в СІЗО – це найжорсткіший варіант. Немає ніяких доказів того, що Вадим може сховатися від слідства або знищити докази. Але кожного разу суд задовольняє клопотання сторони обвинувачення», – зазначила Богачова.

Вона додала, що 3 лютого проходять ще кілька судів із фігурантами кримської «справи Хізб ут-Тахрір».

«Сьогодні розглядають апеляційні скарги на продовження арешту «бахчисарайській четвірці»: Зеврі Абсеїтову, Ремзі Меметову, Рустему Абільтарову та Енверу Мамутову. Також проходять суди з продовження арешту іншим членам ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір»: Енверу Бекірову, Мусліму Алієву та Емір-Усеїну Куку», – додала Богачова.

Як повідомлялося, у середині січня Вадима Сірука звинуватили в захопленні влади в Росії.

Фігуранти ялтинської справи «Хізб ут-Тахрір» перебувають у в'язниці вже понад півроку. Перших чотирьох обвинувачених заарештували 11 лютого 2016 року. Найбільш відомий з них – член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку. Крім нього були затримані алуштинець Муслім Алієв і житель села Краснокам'янка Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук.

Правозахисники вважають заарештованих ялтинців політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-