Київ вимагає від Кремля звільнити Курбедінова

Київ вимагає від Кремля звільнити Курбедінова

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вимагає звільнити кримського адвоката Еміля Курбедінова, заарештованого окупаційною владою в Криму.

Про це в Twitter написала речниця МЗС України Мар'яна Беца.

"Дії окупанта проти незалежних адвокатів в АРК є неприпустимими. Чергове зухвале порушення міжнародного права. Тиск на адвокатів - спроба послабити адвокатський захист наших політв'язнів. Вимагаємо звільнення Е.Курбедінова", - заявила Беца.

Як повідомляв Укрінформ, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив у силі рішення суду першої інстанції про застосування покарання для адвоката Еміля Курбедінова - 10 діб арешту.

Курбедінова було затримано у Бахчисараї 26 січня, коли він їхав на обшук до активіста Сейрана Салієва для надання юридичної допомоги. Цього ж дня Залізничний районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, визнав його винним в порушенні статті 20.3 КоАП Росії (Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештував на 10 діб.

Приводом для цього стало те, що в 2013 році Курбедінов розмістив «Вконтакте» перепост про мітинг «Хізб ут-Тахрір» в Сімферополі.

Курбедінов є одним з провідних кримських адвокатів, що спеціалізуються на політичних справах. Він сам і його колеги розцінюють арешт як грубе перешкоджання його адвокатської діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-