Адвокат Курбедінов поповнив список політв'язнів у Криму - Скрипник

Адвокат Курбедінов поповнив список політв'язнів у Криму - Скрипник

Укрінформ
Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник вважає, що кримський адвокат Еміль Курбедінов поповнив список політв'язнів, які незаконно переслідуються Російською Федерацією.

Про це вона заявила у вівторок на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Еміль Курбедінов, на жаль, поповнив цей страшний перелік українських політв'язнів, які перебувають за гратами саме через незаконні дії Російської Федерації. Ми закликаємо всіх приєднатися до акції міжнародної солідарності на захист Еміля Курбедінова, підтримати його всіма можливими засобами", - заявила Скрипник.

Вона назвала атаку на захисників "новим етапом переслідування і згортання прав і свобод людини в Криму".

Як вважає правозахисниця, робота адвоката в окупованому Криму це, іноді, "єдиний спосіб захистити наших громадян там і, буває, єдиний шлях, щоб щось дізнатися про цих людей".

"Дуже часто буває, що політв'язням у Криму ми не можемо щось передати, не можемо дізнатися про їх долю. Тільки за допомогою адвокатів. Більше ніхто не може відвідати цих людей. Там немає міжнародних організацій, там майже немає правозахисних організацій. Єдине, що там є - адвокати", - вважає Скрипник.

За її словами, Курбедінов, крім виконання своїх професійних обов'язків, намагався зробити все, щоб світ звернув увагу на його підзахисних політв'язнів.

"Еміль Курбедінов багато часу витрачав на те, щоб говорити про порушення. Він виїжджав з території Криму, він виїжджав до Києва, хоча розумів, що ризикує життям і ризикує своєю свободою, але він розповідав про те, що відбувається. Він розповідав про свої справи, і багато його колег з Росії, які захищають наших громадян, роблять те ж саме і перебувають під ризиком", - наголосила правозахисниця.

Тому, вважає вона, "це справа не лише проти Курбедінова, а проти всіх незалежних професійних адвокатів, які попри ризик того, що там присутня Росія, намагаються захищати наших громадян". 

"Саме тому ми вважаємо, що ця справа Еміля Курбедінова - справа для всіх нас і справа для міжнародної спільноти та міжнародних організацій. Тому що ми не знаємо, що може бути ще гірше, - у нас близько 40 політв'язнів і тепер у них може не бути адвокатів", - резюмувала Скрипник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-