"Крим спотикання": мобільні оператори РФ не знають, як бути з ліцензіями на 3G

Укрінформ
Російські стільникові оператори МТС, «Мегафон» і «Білайн» відмовляться від федеральних ліцензій на зв'язок 3G, щоб не потрапити під санкції через роботу в окупованому Криму.

Про це пише РБК із посиланням на джерела. 

Як наголошується, цієї весни у названих операторів закінчуються федеральні ліцензії на зв'язок третього покоління (3G), отримані в 2007 році. За їх умовами, компанії повинні надавати послуги на території всієї країни (проте на Крим, незаконно анексований Росією на початку 2014 року, ці вимоги не поширювалися).

Водночас компанії не зможуть працювати в Криму, оскільки можуть потрапити під західні санкції. Наприклад, американські і європейські постачальники устаткування та інші партнери операторів можуть відмовитися працювати з російськими операторами. Також може виникнути необхідність реструктуризувати склад акціонерів компаній, серед яких є зарубіжні компанії і фонди.

Тому, за словами джерела, МТС, «Мегафону» і «Вимпелкому» доведеться відмовитися від федеральних ліцензій 3G. Проте зараз розглядається варіант, що вони отримають дозвіл на надання цієї послуги в певних федеральних округах або регіонах, за винятком Криму і Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-