Курбедінова заарештували на 10 діб

Курбедінова заарештували на 10 діб

Укрінформ
Затриманого сьогодні в Криму адвоката Еміля Курбедінова заарештували на 10 діб.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк.

"Еміль Курбедінов визнаний винним в адміністративному правопорушенні за статтею 20.3 КпАП. Покарання: арешт на 10 діб", - повідомив Наумлюк.

Раніше журналіст повідомляв, що Еміля Курбедінова підозрюють в поширенні екстремістських матеріалів.

Як повідомляв Укрінформ, в четвер вранці російські силовики затримали Еміля Курбедінова, який прямував із Сімферополя до Бахчисарая для надання юридичної допомоги сім'ї Салієвих, у яких у будинку проходив обшук. Одночасно із затриманням Курбедінова в його будинку і офісі провели обшук. Самого адвоката відвезли до Залізничного районного суду для визначення запобіжного заходу, на засідання пресу не пустили. 

За словами адвоката Едема Семедляєва, Курбедінову закидають статтю 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Росії (пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки). Як доказ провини в "суді" був представлений скріншот поста Курбедінова в соцмережах про мітинг "Хізб ут-Тахрір", що проходив у Криму в 2013 році.

Нагадаємо, Еміль Курбедінов є адвокатом кількох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір", "справи 26 лютого", а також кримського журналіста Миколи Семени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-