Курбедінов визнав

Курбедінов визнав "провину" частково - журналіст

Укрінформ
Обвинувачений окупаційною владою Криму в "розповсюдженні екстремістських матеріалів" адвокат Еміль Курбедінов визнав свою провину частково.

Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода Антон Наумлюк в Twitter

"Курбедінов визнав провину частково. Говорить, що розміщував, але пропагандою не займався. Суддя вийшла в дорадчу кімнату", - написав він.

Як повідомив активіст Осман Аріфм на своїй сторінці в Facebook, обвинувачення надало суду "скріншоти зі сторінки у Вконтакте з символікою якоюсь", причому це пост за 2013 рік. 

Водночас журналіст Наумлюк зазначає, що оперативник "спробував залучити матеріали з ФБ", проте суддя відмовила.

За словами адвоката Едема Семедляєва, Курбедінову закидають статтю 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Росії (пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки).

Як повідомлялося, 26 січня в Бахчисараї пройшов обшук у будинку кримськотатарського активіста Сейрана Салієва. Його самого відвезли в Бахчисарай РВВС.

Цього ж дня автомобіль з адвокатами Емілем Курбедіновим і Едемом Семедляєвим зупинили інспектори російської ДПС в Криму. Пізніше на місце прибули співробітники ФСБ і затримали Курбедінова. 

Також повідомлялося, що в офісі і будинку адвоката проводився обшук.

Курбедінов є адвокатом кількох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір", "справи 26 лютого", а також кримського журналіста Миколи Семени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-