Полозова в «кримському» ФСБ допитує слідчий у справі Умерова - Чубаров

Полозова в «кримському» ФСБ допитує слідчий у справі Умерова - Чубаров

Укрінформ
Затриманий 25 січня 2017 року в окупованому Криму адвокат Микола Полозов знаходиться в "кримському управлінні" ФСБ Росії, розміщеному окупантами в будівлі колишнього ГУ СБУ України в АРК.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Допит Миколи Полозова ведуть слідчий ФСБ Росії Ігор Скрипка (він же веде слідство в справі заступника Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, прибув в окупований Крим із материкової Росії) і оперативний співробітник ФСБ Росії Володимир Шевченко (перебіжчик, раніше офіцер СБУ України, який був "куратором" кримськотатарського напрямку)", - повідомив Чубаров.

Як вважає політик, затримання Полозова свідчить про те, що ФСБ Росії поставила завдання повністю ізолювати репресованих кримських татар від їхніх захисників.

Полозова в будівлі ФСБ бачив один із лідерів кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

«Я встановив візуальний контакт з Миколою Полозовым. Він знаходиться в будівлі ФСБ», - написав він у Facebook.

Чубаров нагадав, що "двома днями раніше, 23 січня 2017 року, Микола Полозов брав участь в сайд-івенті української делегації на зимовій сесії ПАРЄ в Страсбурзі", де він заявив, що ініціатива його допиту "йде прямо з Москви".

"У своєму виступі Микола Полозов зазначив: «зокрема, ФСБ має намір допитати мене за обставинами, які мені стали відомі під час представлення інтересів клієнта Ільмі Умерова. Це суперечить як російському законодавству, так і міжнародним конвенціям, але всі скарги з цього приводу ігноруються. Це не ініціатива якихось кримських діячів, ініціатива йде прямо з Москви», - зазначив глава Меджлісу.

За його словами, Полозов акцентував увагу слухачів-парламентаріїв різних країн на те, що «існує тільки один дієвий інструмент для звільнення кримських політв'язнів – сконцентрувати міжнародні зусилля для тиску на президента РФ Володимира Путіна, аж до тих умов, коли йому доведеться відпустити ув'язнених».

Як повідомлялося, сьогодні, 25 січня, шестеро співробітників ФСБ затримали адвоката Миколу Полозова і повезли його на допит в якості свідка в справі Умерова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-