На Чонгарі побудована вежа, яка почне мовлення на Крим

На Чонгарі побудована вежа, яка почне мовлення на Крим

Укрінформ
На Чонгарі побудована вежа, яка найближчого часу розпочне мовлення на Крим.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"Вежа на Чонгарі побудована. В найближчий час розпочнеться мовлення на Крим", - зазначив Костинський.

За його словами, висота побудованої радіотелепередавальной станціі в с.Чонгар Херсонської області 150 м. Наразі відбувається монтаж обладнання.

"З початку лютого сигнал українських радіостанцій почне доставлятися в Крим. Мова йде про Перший канал Українського радіо, Meydan, Радіо Крим.Реалії, Херсон FM. Наступний етап - організація цифрового телебачення", - повідомив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Костинський уточнив, що термін будівництва вежі склав 2-а місяці. Весь інший час, біля 9 місяців, тривали роботи з прорахунку та міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти.

Він привітав усіх із "гарною новиною" і подякував колегам за реалізацію проекту.

"Велика подяка за реалізацію проекту інвестору - "Телемережам України", Херсонській ОДА, Українському державному центру радіочастот, НСТУ, Міністерству інформаційної політики, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій, Національній раді з питань телебачення і радіомовлення", - сказав Костинський.

Він нагадав, що розвиток мовлення в зоні проведення АТО та на територію Криму відбувається в рамках плану дій проекту Стратегії реінтеграції окупованих територій України і роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-