ФСБ готує Умерову обвинувачення

ФСБ готує Умерову обвинувачення "в новій редакції"

Укрінформ
В окупованому Криму заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову ФСБ готує обвинувачення "в новій редакції".

Про це сам Умеров написав на своїй сторінці в Facebook.

"Учора зателефонував слідчий ФСБ. Домовилися зустрітися в п'ятницю, 27 січня, о 14.30. Мені буде пред'явлено обвинувачення в новій редакції (перепред’явлення обвинувачення). Що це означає, я не дуже розумію. Після "зустрічі" розповім у рамках дозволеного...", - повідомив Умеров.

Адвокат Умерова Еміль Курбедінов припустив, що швидше за все, до матеріалів справи Умерова додадуть результати лінгвістичної експертизи, копії яких ФСБ через суд відмовлялася надавати.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня 2016 року сімферопольський "суд" відмовив адвокатам Умерова в наданні копії висновку лінгвістичної експертизи у його кримінальній справі. При цьому ні слідство, ні прокуратура не змогли навести переконливі аргументи і підстави для відмови в праві захисту ознайомитися з головним документом обвинувачення - укладенням лінгвістичної експертизи. Як вважають адвокати Умерова, подібні дії проводяться з метою створення перешкод в захисті Умерова та подальшому оскарженні рішень кримських "судів" в ЄСПЛ та інших міжнародних інстанціях.

Нагадаємо, ФСБ РФ обвинувачує Умерова за ч.2 ст. 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за висловлювання в інтерв'ю про те, що Крим - це Україна. Крім того, окупанти викликали на допит Умерова в рамках другої кримінальної справи і дослідчої перевірки по відеозапису, в якому він також виступав з питань, що стосуються Криму, Росії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-