Правозахисники: активіста Балуха не переводять до лікарні з кримського СІЗО

Правозахисники: активіста Балуха не переводять до лікарні з кримського СІЗО

Політв’язні
Укрінформ
Активіст Володимир Балух перебуває в сімферопольському СІЗО, незважаючи на погіршення здоров’я.

Як повідомила в коментарі Крим.Реалії координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, 17 січня в активіста сталося загострення ниркової хвороби, але станом на 19 січня в медичну частину активіста не перевели.

"Йому надали медичну допомогу, поставили крапельницю. Судячи з усього, загострення ниркової хвороби. Балух продовжує перебувати в СІЗО. У медичну частину його так і не перевели", - розповіла Скрипник.

Правозахисниця також зазначила, що адвокат Балуха намагатиметься відвідати свого підзахисного, щоб "з’ясувати й оцінити його стан здоров’я".

Наприкінці грудня правозахисники повідомляли, що в кримському СІЗО у Балуха погіршилося самопочуття, посилилися болі в спині, загострився хронічний бронхіт.

ФСБ в анексованому Росією Криму затримала Балуха вранці 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники ФСБ з’явилися з обшуками в село Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися протягом чотирьох годин у будинках Балуха і його матері. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявили 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Як підкреслили в Кримській правозахисній групі, на думку Балуха, увага до нього з боку поліції обумовлена його проукраїнською позицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-