Український центр у Криму просить Раду про допомогу

Український центр у Криму просить Раду про допомогу

Укрінформ
Український культурний центр у Криму звернувся до депутатів Верховної Ради з проханням надати допомогу в збереженні української культури і мови в окупованому Криму.

Звернення оприлюднене на сторінці у Фейсбуці керівника Українського культурного центру Леоніда Кузьміна.

"Представники Українського культурного центру в Криму звертаються до вас з проханням надати фінансову допомогу для продовження оренди приміщення, в якому знаходиться бібліотека й офіс УКЦ в Криму. Звертаємо вашу увагу на те, що Український культурний центр в Криму сьогодні це: відкритий простір для спілкування та обміну інформацією, мовний клуб та курси вивчення української мови, клуб українського кіно, місце для проведення тематичних заходів, лекцій з української історії, літератури та культури, бібліотека української літератури, яку допомагали збирати жителі материкової України й Криму", - йдеться в зверненні.

Кузьмін підкреслив, що Український культурний центр в Криму, який був заснований 7 травня 2015 року, "за два неповних роки перетворився з групи однодумців в деякий простір українства в Криму, цілями якого є збереження української культури і мови, а також долучення до історії, традицій, творчості українського народу жителів Кримського півострова".

"Ми впевнені, що знайдемо розуміння серед людей, які представляють і захищають інтереси кримчан. Ми вважаємо, що не повинні залишатися один на один з вирішенням проблем, пов’язаних з діяльністю Українського культурного центру в Криму. Ми сподіваємось, що з вашою допомогою зможемо продовжити нашу діяльність й в 2017 році", - заявив активіст.

За словами Кузьміна, українці Криму мають намір звернутися за допомогою до кожного депутата і в першу чергу до представників парламентської групи "Крим". Всього для стабілізації роботи Українського культурного центру, зазначив він, необхідна сума, еквівалентна 2000 доларів.

Фото: UKZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-