Умеров оскаржить внесення його Росією до списку екстремістів

Умеров оскаржить внесення його Росією до списку екстремістів

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров має намір оскаржити внесення його Росфінмоніторингом у список діючих терористів.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я вже зі своїм адвокатом проконсультувався, в січні подамо в суд і будемо оскаржувати це рішення", - сказав Умеров і додав, що "жодних ілюзій не має".

На думку заступника голови Меджлісу, російська влада внесла його до списку терористів за його громадянську позицію.

"12 травня було порушено кримінальну справу за заклики до порушення територіальної цілісності РФ. Йде слідство, і я перебуваю під підпискою про невиїзд, у суд матеріали ще не передали, рішення суду ще немає, а я вже опинився в списках організації, яка називається "Росфінмоніторинг". Вони опублікували близько 7 тис. прізвищ людей, які у РФ визнані чинними терористами й екстремістами. Не чекаючи рішення суду, вони вже включили мене в цей список. Але поки ніяких дій немає", - заявив Умеров.

Як повідомлялося, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова внесено в розділ "Діючі" переліку терористів і екстремістів на сайті Федеральної служби з фінансового моніторингу під номером 5826.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-