Звіт ОБСЄ підтверджує нелегітимність виборів до Держдуми в Криму - МЗС

Звіт ОБСЄ підтверджує нелегітимність виборів до Держдуми в Криму - МЗС

Укрінформ
Позиція України щодо нелегітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів РФ, проведених на території тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим та м.Севастополь, підкріплюється оприлюдненням Остаточного звіту місії ОБСЄ/БДІПЛ.

Про це йдеться у коментарі МЗС України, оприлюдненому на сайті зовнішньополітичного відомства.

"У зв’язку з оприлюдненням Остаточного звіту місії ОБСЄ/БДІПЛ зі спостереження за парламентськими виборами в РФ 18 вересня 2016 року МЗС України вчергове привертає увагу до нелегітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів РФ, які були проведені на території тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим та м.Севастополь і грубо порушують українське законодавство та міжнародне право", - йдеться у документі.

У МЗС зазначають, що Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ у повній відповідності з основоположними принципами цієї організації не проводило виборчого спостереження на тимчасово окупованому Росією Кримському півострові, про що зазначається у Остаточному звіті місії.

"Висновки ОБСЄ/БДІПЛ доводять, що виконання Росією своїх демократичних зобов’язань перебуває під загрозою, виборче середовище зазнало негативного впливу через використання адміністративного ресурсу, обмеження основоположних свобод та політичних прав, жорсткий контроль над ЗМІ, та посилення утисків громадянського суспільства. Таким чином, на тлі триваючої агресії РФ проти України та грубого порушення норм і принципів міжнародного права, парламентські вибори в РФ у черговий раз засвідчили суттєве відхилення Росією від виконання зобов’язань ОБСЄ", - наголосили в МЗС.

У цьому контексті у зовнішньополітичному відомстві нагадали, що через нелегітимність проведення російських парламентських виборів в окупованому Криму Верховна Рада України правомірно й обгрунтовано поставила під сумнів легітимність повноважень усієї Державної Думи Федеральних Зборів РФ сьомого скликання.

"При цьому Україна та її іноземні партнери засудили організацію окупаційною владою на українському півострові незаконного голосування 18 вересня 2016 року та поповнили санкційні списки іменами тих, хто був обраний та брав участь у цьому виборчому фарсі", - резюмували в МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-