До кримчанина Балуха в СІЗО викликали швидку

До кримчанина Балуха в СІЗО викликали швидку

Політв’язні
Укрінформ
У середу політв'язню Володимиру Балуху викликали швидку в камеру СІЗО, де він утримується за надуманими звинуваченнями в зберіганні зброї.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Вранці 28 грудня в Криму до українського активіста Володимира Балуха викликали швидку допомогу", - повідомила Кримська правозахисна група з посиланням на дружину активіста Наталю Балух.

В даний час Балух знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання в смт. Роздольне. Лікар, який оглядав його, не поставив діагноз, не видав жодних документів, що підтверджують його візит, проте призначив список ліків, який пізніше передали дружині.

Серед призначених лікарем препаратів є антибіотик, засоби від риніту і кашлю, а також таблетки для лікування хвороб шлунково-кишкового тракту.

Всі необхідні ліки для Балуха передали рідні, однак невідомо, чи він отримав їх у результаті. Також невідомий і точний діагноз українця. Раніше Балух заявляв, що йому терміново необхідна медична допомога у зв'язку з загостренням хронічного бронхіту. У переповненій камері СІЗО, де він утримується, 34 особи на 14 ліжок. 

 27 грудня в Роздольненському районному суді Криму відбулося засідання щодо продовження запобіжного заходу у вигляді взяття під варту для українського активіста Володимира Балуха. На засідання суду Балуха доставили з СІЗО Сімферополя. Суддя Олександр Абеляшев залишив кримчанина під вартою до 5 лютого 2017 року. Раніше цей же суддя обрав йому запобіжний захід до 6 січня 2017 року.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня співробітники ФСБ провели обшуки у Володимира Балуха і його матері, після чого активіста затримали. Володимир Балух звинувачується у «незаконному зберіганні зброї, її основних частин, боєприпасів» (ст. 222 ч. 1 КК РФ). На думку експертів КПГ, в діях судових та силових органів вбачається політичне переслідування і містяться грубі порушення не лише міжнародного, а й де-факто застосовуваного в Криму російського кримінально-процесуального законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-