Справи на двох кримських дезертирів, затриманих на

Справи на двох кримських дезертирів, затриманих на "Чонгарі", вже у суді

Укрінформ
Військова прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх українських військових, яких затримали у пункті пропуску "Чонгар" при спробі перетнути український кордон. Раніше вони зрадили присязі і залишились на окупованій території Криму.

Про це повідомили у прес-службі Військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України.

"Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України закінчено досудове розслідування і направлено до суду обвинувальні акти стосовно колишніх військовослужбовців ЗСУ, які зрадивши присязі, перейшли на бік країни-агресора. Йдеться про колишнього молодшого сержанта Баранова та прапорщика Одинцова, яких було затримано на кордоні з Кримом", - сказано у повідомленні.

Проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної республіки Крим, під час окупації півострову вони не виконали наказу про прибуття до нового місця служби і залишились на окупованій території. Тим самим вчинили дезертирство і були оголошені у розшук.

У березні 2014 року на загальному шикуванні особового складу військової частини Баранов та Одинцов відмовились виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та заявили про намір проходити службу в ЗС Російської Федерації. У подальшому вони уклали контракти про проходження військової служби в ЗС РФ на посаді механіка літака військової частини та повітряного радиста авіаційної ланки змішаного авіаційного полку військової частини ЗС РФ.

20 листопада 2016 року співробітники Служби безпеки України затримали Баранова та Одинцова на території України.

Затриманим особам вручено письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408 (дезертирство) КК України, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада Центральний райсуд міста Миколаєва арештував Баранова та Одинцова на два місяці перебування під вартою без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-