"Верховний суд" Криму залишив українського активіста Балуха в СІЗО

Укрінформ
У четвер так званий Верховний суд Криму прийняв рішення продовжити арешт українського активіста Володимира Балуха до 6 січня 2017 року.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Сьогодні, 22 грудня, у так званому Верховному суді Криму відбувся розгляд скарги на постанову суду про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту Володимира Балуха. Активіста доставили у зал судна з СІЗО", - повідомили у Кримській правозахисній групі.

За її даними, апеляційна скарга, розглянута "суддею" Борисом Балахоновим, була відхилена, і Володимир Балух залишився під вартою до 6 січня 2017 року.

Як повідомила Кримській правозахисній групі дружина українця, після арешту у Балуха погіршав стан здоров'я, посилилися болі в спині. Камера СІЗО, в якій утримують Балуха, переповнена - на 14 ліжок там знаходяться 24 людини.

За висновком експертів КПГ, у діях судової "влади" Криму та її силовиків містяться грубі порушення не лише міжнародного, а й російського коимінально-процесуального законодавства.

Раніше Укрінформ повідомляв, що 8 грудня співробітники ФСБ провели обшук у будинку українського активіста Володимира Балуха, після чого він був затриманий. 12 грудня Раздольненський районний "суд" Криму обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під варту терміном на 30 діб.  Балуха звинувачують у "незаконному зберіганні зброї, його основних частин, боєприпасів" (ст. 222 ч.1 КК РФ). Кримська правозахисна група заявила про явне політичне переслідування українського активіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-