Кримський

Кримський "суд" завтра розгляне клопотання захисту Умерова

Укрінформ
У понеділок, 19 грудня, о 15:00, в суді Київського району міста Сімферополя відбудеться розгляд клопотання, поданого адвокатами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Про це він повідомив у Фейсбуці

"Ми намагаємося оскаржити дії слідчого ФСБ, який відмовив надати нам копію висновку лінгвістичної експертизи. Саме цей висновок є найголовнішим доказом обвинувачення. У захисту без тексту цієї експертизи можливості різко обмежені", - написав заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу.

Як раніше повідомляв Укрінформ, ФСБ порушила проти заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм і сепаратизм у травні цього року. Його підозрювали в закликах до «порушення територіальної цілісності Росії» після виступу в ефірі українського телеканалу АТR. Умерова було затримано та направлено для проведення примусової судово-психіатричної експертизи до психічно-неврологічної лікарні. Пізніше, на вимогу світової громадськості, його звідти було відпущено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-