Полозов заявляє про фальсифікації у

Полозов заявляє про фальсифікації у "справі 26 лютого"

Укрінформ
Адвокат керівників Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза Микола Полозов повідомив про нестикування у "справі Чийгоза".

Про це він повідомив в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу.

"Що характерно, коли ми відкривали перший файл (відео - ред.), в його властивостях було зазначено, що файл у "справі 26 лютого" створено 27 лютого. При цьому у справі відсутня будь-яка відеотехнічна експертиза, яка б засвідчила причини, з яких міг статися такий збій (наприклад, неправильно виставлена дата і час на записуючому пристрої)", - сказав адвокат.

На його думку, навіть за відсутності істотних доказів вирок Ахтему Чийгозу все одно вирішений наперед. "Усе питання тільки в тому, наскільки безглуздо виглядатиме суд, коли за відсутності доказів він стане ухвалювати вирок. Видно, що справа фабрикувалася недбало, невиразно. Розрахунок був, що під державним обвинувачем Поклонською (раніше, до Держдуми, вона мала намір вести цю справу) все пройде шикарно, ніхто не почне чіплятися", - нагадує Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, Ахтем Чийгоз був заарештований окупаційною владою в Криму у січні 2015 року. Його звинувачують в організації масових заворушень у день проведення мітингу біля стін ВР АРК 26 лютого 2014 року. В ході судових засідань у справі Чийгоза заслухали кілька десятків свідків обвинувачення, лише один свідчив проти Чийгоза, вказавши при цьому на його конкретні дії.

Раніше повідомлялося, що сьогодні "кримські судді" продовжили строк тримання під вартою Чийгоза на 3 місяці, до 8 квітня 2017 року.

Повністю інтерв'ю з Миколою Полозовим читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-