Журнал

Журнал "Територія Крим" розрахований на міжнародного читача - Джапарова

Укрінформ
Презентований сьогодні журнал "Територія Крим" розрахований на аудиторію іноземних дипломатів і тих, хто ухвалює рішення щодо Криму на міжнародному рівні.

Про це на презентації в Укрінформі повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Сьогодні світ наповнений різними міжнародними викликами, і тема Криму, на наш погляд, має бути актуалізована в журналі "Територія Крим". Його цільова аудиторія, насамперед, міжнародний читач", - сказала Джапарова.

За її словами, разом з журналом "Територія Крим" українські дипломати отримають інструментарій в роботі з тими, "хто ухвалює рішення щодо Криму на міжнародному рівні".

Як підкреслила Джапарова, для неї дуже важлива співпраця з МЗС України, оскільки дипломатичний шлях - один з основних в питанні деокупації Криму.

"Оскільки вище керівництво нашої країни декларує деокупацію Криму дипломатичним і політичним шляхом, ми розуміємо, що комунікації є ключовим інструментом в цьому процесі, і важливо шукати ту мову і ту форму, які зроблять цей контент якісним і цікавим", - підкреслила Джапарова.

Вона розповіла, що в планах творців журналу - розповідати не лише про політичні події і соціально-економічні тенденції в Криму, але і друкувати думки на цю тему міжнародних експертів і дипломатів.

"У нас є така амбіція - щоб наблизити наш журнал до читача, і щоб цей контент був цікавий, давати не лише наших експертів, але і підключити до цієї роботи міжнародних експертів. У нас є пул іноземних дипломатів в Україні, і ми вважаємо, що і їх позиція має звучати на сторінках цього журналу", - зазначила Джапарова.

Як вона розповіла, в рубриці "Гість номера" планується друкувати інтерв'ю з послами провідних європейських країн. У першому номері видання, що вже вийшов, опубліковано інтерв'ю з лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим. Заплановано інтерв'ю з главою МЗС України Павлом Клімкіним.

У цілому, зазначила Джапарова, "Територія Крим" - інформаційно-аналітичне видання, яке виходитиме щомісячно накладом 5 тисяч примірників українською, англійською і російською мовами. Водночас 95% накладу друкуватиметься англійською мовою "з акцентом на якісний текст, розрахований на іноземного читача". Окрім друкованої журнал матиме електронну версію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-