Кримські окупанти

Кримські окупанти "шиють" українському активісту Балуху нову справу

Укрінформ
У середу, 14 грудня, слідчий у присутності адвоката висунув обвинувачення за ч.1 ст. 222 Кримінального кодексу РФ українському активістові, кримчанинові Володимиру Балуху. Кримчанин з висуненим обвинуваченням не згодний і провину не визнає.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Експерти КПГ вважають, що нова кримінальна справа проти Балуха є продовженням політично мотивованого переслідування активіста за його публічну українську позицію.

Кілька днів тому, 8 грудня, співробітники ФСБ провели обшуки в селі Серебрянка Роздольненського району Криму, у будинках Балуха і його матері, і нібито «знайшли» на даху будинку патрони і динаміт. Це не перший обшук у будинку активіста, кожного разу в ході обшуків у нього знімали з даху будинку і вилучали український прапор. Є підстави вважати, що патрони були підкинуті в ході обшуку з метою фальсифікації нової кримінальної справи проти активіста.

12 грудня Роздольненський районний «суд» Криму обрав Балуху  запобіжний захід у вигляді взяття під варту строком на 30 діб. Суд залишив без уваги той факт, що процесуальні документи були складені з істотними порушеннями.

Стаття 222 Кримінального кодексу РФ «Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів» передбачає покарання у вигляді обмеження свободи на строк до трьох років, або примусових робіт на строк до чотирьох років, або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до чотирьох років зі штрафом у розмірі до вісімдесяти тисяч рублів або у розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до трьох місяців або без такого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-