Правозахисники просять захистити в Криму українця Балуха

Правозахисники просять захистити в Криму українця Балуха

Заява
Укрінформ
Кримська правозахисна група просить підтримати проукраїнського активіста Володимира Балуха, незаконно затриманого окупаційною владою Криму за його відкриту проукраїнську позицію.

Про це повідомляє офіційний сайт Кримської правозахисної групи.

"Правозахисні й громадські організації серйозно занепокоєні грубим порушенням прав людини і просять вас сприяти захисту громадянина України відомого українського активіста Володимира Балуха, який систематично переслідується окупаційною владою Криму і якого позбавили волі", - говориться у заяві, адресованій правозахисниками Президентові України, главі МЗС України, генпрокуророві України й прокуророві АРК.

Як підкреслюється у документі, "кримінальне переслідування проти Володимира Балуха організоване саме через його відкриту позицію громадянина України".

Як вважають у Кримській правозахисній групі, щодо Балуха порушено права і свободи, закріплені у Конвенції про захист прав людини, а саме "право на свободу й особисту недоторканість, право на справедливий суд, право на захист, право на свободу слова, право на повагу приватного й сімейного життя".

Серед підписантів звернення Ольги Скрипник - керівника Кримської правозахисної групи, Аркадія Бущенка -  виконавчого директора Українського Гельсінського союзу  з прав людини, Олександри Матвійчук - координатора ЄвромайданSOS, Тетяни Печончик - голови правління Центру інформації про права людини, Андрія Щекуна - генерального директора "Національного газетно-журнального видавництва" Міністерства культури України.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня 2016 року ФСБ РФ провела 4-годинний обшук у будинку жителя села Сріблянка Роздольненського району Криму Володимира Балуха. В результаті обшуку співробітники ФСБ "знайшли" у будинку українця 90 патронів і кілька тротилових шашок. Балуха неодноразово висловлював свою проукраїнську позицію, вивішуючи на своєму домі український прапор і назву вулиці імені "Героїв Небесної сотні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-