Прокуратура закрила справу на капітана, який вивів судно з окупованого Криму

Прокуратура закрила справу на капітана, який вивів судно з окупованого Криму

Укрінформ
Прокуратура закрила кримінальне провадження відносно капітана, який у 2015 році з патріотичних міркувань прийняв рішення вивести власний бізнес з окупованої території півострову Крим і для цього судно, яке йому належало, підприємець вивів на материкову частину України.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Проаналізувавши зібрані під час досудового розслідування докази, процесуальний керівник прийняв рішення про відсутність у діянні капітана судна складу злочину, передбаченого ст. 332-1 КК України і закриття кримінального провадження, про що було повідомлено власнику судна під час зустрічі", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що кримінальну справу закрили після зустрічі у п'ятницю, 2 грудня, судновласника з  генеральним прокурором Юрієм Луценком.

Кримінальне провадження відносно капітана судна за фактом порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї було порушене ще 22 червня 2015 року після переходу до порту Бердянська.

У ГПУ наголосили, що тільки після того, як вказана справа, за зверненням народного депутата України Мустафи Джемілєва, була взята на особистий контроль генеральним прокурором України Юрієм Луценком, яким визначено підслідність за прокуратурою Автономної республіки Крим, було проведено об'єктивне і неупереджене розслідування цієї справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-