Прикордонники затримали іноземне судно, яке «гостювало» в окупованому Криму

Прикордонники затримали іноземне судно, яке «гостювало» в окупованому Криму

Укрінформ
Прикордонники затримали вантажне судно, що порушило порядок в’їзду-виїзду до тимчасово окупованої території АР Крим.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу в Укрінформі помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян.

"Вчора, 30 листопада, катер Морської охорони «Гриф» Держприкордонслужби у внутрішніх водах української частини р. Дунаю виявив вантажне морське судно «SKY MOON» (прапор Танзанія) з 9 членами суднокоманди (капітан судна громадянин Лівії та члени екіпажу 8 громадян Сирії), яке, за інформацією ДП «Адміністрація морських портів України» Мінінфраструктури, незаконно заходило до тимчасово закритого порту АРК. Через невихід на зв'язок із уповноваженим органом охорони державного кордону України прикордонники зупинили зазначене морське судно та здійснили його огляд", - поінформував речник.

За його словами, за результатами проведених перевірочних заходів та огляду судна факти порушення членами екіпажу морського судна «SKYMOON» порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї підтверджені.

Слободян додав, що "факти вчинення адміністративних правопорушень підтверджуються відповідними записами та показниками у суднових документах і приладах, а також відмітками прикордонного відомства РФ про в’їзд та виїзд до/з АРК у паспортних документах усіх членів суднокоманди".

Стосовно капітана та членів екіпажу морського судна складено 9 протоколів про адміністративне правопорушення.

За словами речника, під час конвоювання судна до порту Рені (Україна) капітан здійснив небезпечне маневрування з метою посадити судно на мілину в румунській частині вод р. Дунаю. Однак рішучими діями оглядової групи дана спроба була упереджена.

Справи про адміністративні правопорушення надіслані для розгляду до Ренійського районного суду (Одеська обл.).

Про затримання судна, завантаженого понад 3 тисячами тонн кальційованої соди, поінформовано прокуратуру АРК, Одеську митницю ДФС України та прикордонну поліцію Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-