Україна нарешті показала жорстку позицію з приводу анексії Криму - Березовець

Україна нарешті показала жорстку позицію з приводу анексії Криму - Березовець

Укрінформ
З проведенням ракетних випробувань у районі тимчасово окупованого Криму Україна нарешті показала жорстку позицію з приводу незаконної анексії півострова.

Про це написав у Фейсбуці директор компанії персонального і стратегічного консалтингу Berta Communications Тарас Березовець.

"Україна завжди відстоюватиме принцип своєї територіальної цілісності і непорушності кордонів. Поки що  ми обмежувалися дипломатичним тиском, санкціями і судовими позовами. Нарешті Україна показала свої зуби в Криму. І це тільки початок", - написав Березовець, коментуючи ситуацію щодо запланованих українських стрільб у районі Криму.

За словами політтехнолога, Москву добре "бомбануло" від новини про українські ракетні випробування в районі тимчасово окупованого Криму, що стало зрозуміло після загрози збивати ракети, а також завдати ударів по самих пускових установках.

Березовець відзначає, що істерична реакція МО РФ у зв'язку із запланованими Україною на 1-2 грудня стрільбами прораховувалася Радою національної безпеки і оборони України ще кілька місяців тому.

Він нагадав, що 24 листопада 2016 року Україна видала НОТАМ (авіаційне повідомлення) про активування небезпечних зон у повітряному просторі у зв'язку з планованими 1 і 2 грудня 2016 року ракетними стрільбами.

Перша небезпечна зона встановлюється 1 і 2 грудня 2016 року з 08:00 до 18:00 за київським часом на усіх висотах із захопленням повітряного простору над відкритим морем у зоні Сімферопольського районного центру Автономної Республіки Крим.

Друга небезпечна зона встановлюється 1 грудня 2016 року з 11:30 до 13:30 за київським часом і 2 грудня 2016 року з 10:00 до 14:00 за київським часом на усіх висотах із захопленням повітряного простору над відкритим морем у зоні Сімферопольського районного центру, а також із заходом у повітряний простір над АРК з максимальним поглибленням на 12 км.

"Людською мовою, Україна попередила РФ про проведення ракетних стрільб над українською територією, тимчасово окупованою Росією. Чи має Україна право поводити військові навчання на своїй суверенній території? Безумовно, так", - підкреслив Березовець.

Як повідомлялося, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов чітко відповів на претензії російського МО: "Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи усі міжнародні угоди, в односторонньому порядку прийняла рішення відносно здійснення ракетних випробувань у "суверенному повітряному просторі Російської Федерації", позбавлена здорового глузду". Турчинов також звернувся з проханням до російської влади "не заважати випробуванням своїми істериками і провокаціями".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-