Окупанти знайшли першого

Окупанти знайшли першого "свідка", який звинувачує Чийгоза - адвокат

Укрінформ
У четвер "суд" в окупованому Криму заслуховував чергових свідків обвинувачення у справі Ахтема Чийгоза, якого звинувачують в організації масових безпорядків під час мітингу під стінами парламенту АРК 26 лютого 2014 року.

Про це написав в Facebook адвокат Микола Полозов.

"Судове засідання розпочалося з чергової відмови суду розглянути клопотання захисту про доставлення Ахтема Чийгоза до суду. Всього цього дня було допитано трьох свідків обвинувачення. Наступне засідання відбудеться завтра (в середу - ред.), початок о 9:30", - пише Полозов.

За його словами, першим давав свідчення Овсеп Аркімедович Мінасян, який з 23 лютого 2014 року записався в "народне ополчення". Ахтема Чийгоза свідок не бачив, нічого про його дії повідомити не зміг (пізніше свідок брав участь у бойових діях в Донецькій області на стороні сепаратистів). Другим був також свідок з "народного ополчення" - Сергій Сергійович Міленичев. За його словами, Чийгоз 26 лютого просто стояв поряд з Чубаровим, не виконуючи ніяких дій.

Третім свідком став Умеров Ейваз Асанович. Він від початку допиту висловив неприязнь до лідерів кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, Рената Чубарова, а також до Ахтема Чийгоза. "Неодноразово наголосив, що Меджліс є забороненою в Російській Федерації організацією, хоча на момент досліджуваних у судовому слідстві подій, жодних рішень щодо Меджлісу ухвалено не було. Також під час допиту було встановлено, що свідок займався політичною діяльністю в опозиції Меджлісу разом з нинішнім депутатом Держдуми Русланом Бальбеком (проти якого застосовано санкції міжнародного співтовариства - ред.)", - уточнює Полозов.

За словами Ейваза Умерова, 26 лютого російською мовою Чийгоз закликав до спокою і порядку, а кримськотатарською давав команду здійснювати тиск, вимовляючи «Бас» і «Ур», тобто сприяв масовим безпорядкам. "Свідок Ейваз Умеров став першим із допитаних 77 потерпілих і 48 свідків звинувачення, хто надав свідчення проти Чийгоза, вказавши при цьому на його конкретні дії", - резюмує адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, Ахтема Чийгоза було затримано в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингуючим протистояли проросійські активісти, в тому числі з партії «Русское единство», керівництво якої здійснював нинішній «глава» Криму Сергій Аксьонов. Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових безпорядків. Проте довгий час жодний допитаний свідок не зміг повідомити про якісь дії Чийгоза під час мітингу біля стін ВР АРК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-