Збірна Криму не може грати без згоди України - глава футбольного союзу РФ

Збірна Криму не може грати без згоди України - глава футбольного союзу РФ

Укрінформ
Так звана збірна команди з футболу, створена в окупованому Криму, зможе проводити матчі будь-якого рівня тільки з дозволу Футбольної федерації України (ФФУ).

Про це заявив почесний президент Російського футбольного союзу (РФС) В'ячеслав Колосков, повідомляє російське агентство "Р-Спорт".

"На сьогодні ця збірна може проводити матчі тільки з дозволу ФФУ. Звичайно, вони мають повне право збиратися, тренуватися і навіть десь там грати зі своїми кримськими командами. Але ніяких офіційних і навіть товариських матчів проводити не можуть, оскільки вони не є самостійною федерацією, що входить до складу ФІФА й УЄФА, і досі знаходяться під юрисдикцією ФФУ", - повідомив Колосков.

За його словами, перспектива у такої команди буде "у міру визнання правомірності входження Криму до складу Російської Федерації".

"Перспектива, безумовно, у такої команди є. У міру визнання правомірності входження Криму до складу Російської Федерації, вирішуватиметься питання про те, яким чином збірна команда зможе виступати в різних турнірах. Питання співробітництва з РФС на даний момент взагалі ніяк з цією історією не поєднуються. Тим більше навіть простого товариського матчу зі збірною Росії вони провести ніяк не зможуть. Тільки з дозволу ФФУ», - резюмував Колосков.

Як повідомлялося, в понеділок в окупованому Криму було оголошено про створення "збірної команди з футболу Республіки Крим і міста федерального значення Севастополь". Її головним тренером призначено Валерія Петрова. Презентація так званої збірної запланована на 9 грудня 2016 року в Сімферополі у рамках "I Кримського футбольного Форуму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-