Справа Чийгоза: чергові свідки обвинуваченого не знають і не бачили

Справа Чийгоза: чергові свідки обвинуваченого не знають і не бачили

Відео
Укрінформ
У четвер "суд" в окупованому Криму заслуховував свідків обвинувачення у справі Ахтема Чийгоза, звинуваченого в організації масових безладів під час мітингу під стінами парламенту АРК 26 лютого 2014 року.

Про це йдеться у відеозвіті адвоката Миколи Полозова, розміщеному на його сторінці в Facebook

"Сьогодні відбулося 42-е засідання у справі Ахтема Чийгоза. Першим допитаним був свідок Колесніков, на той момент співробітник МВС України, а нині він - російський поліцейський", - розповів Полозов.

За словами свідка, під час мітингу він знаходився всередині будівлі Верховної Ради АР Крим.

«Після обіду почувся шум з правого боку будівлі, і він побачив, як вийшло двоє людей з палицями, вигукували гасла, вимагали зустрічі з депутатами. До них спустився депутат Чубаров, ще ряд депутатів, вони про щось говорили, після цього спокійно покинули будівлю через головний вхід», - повідомив адвокат.

За словами цього свідка, Чийгоза він не знає, нічого про його дії повідомити не може.

Наступний свідок Юрій Дорожкін повідомив, що на мітингу був «в німецькій касці з російським прапором», а також про те, що не знає Чийгоза і нічого про його дії повідомити не може.

За словами адвоката, в «суді» були допитані також свідок Валерій Дубиковський і потерпілий Сергій Турчаненко, який нині є командиром полку «народного ополчення» анексованого Криму. На момент подій 26 лютого 2014 року він був помічником кримського депутата Валерія Косарева і членом «ополчення».

«Свідок повідомив, що бачив на мітингу чоловіка в касці з прапором, якого били невідомі люди, дуже сильно били, і він допоміг його звільнити. Мабуть, йшлося про раніше допитаного свідка Дорожкіна, який повідомив, що його ніхто не бив», - підкреслив Полозов.

Адвокат проінформував, що цього тижня «судові» засідання у справі Чийгоза завершені. Наступне відбудеться в понеділок, 21 листопада о 9:30.

Як повідомляв Укрінформ, Ахтем Чийгоз був затриманий в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингуючим протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії «Русское единство», керівництво якої здійснював нинішній «глава» Криму Сергій Аксьонов. Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових безладів, проте жоден допитаний свідок не зміг повідомити про будь-які дії Чийгоза під час мітингу біля стін ВР АРК.

Фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-