Свідчення свідків у «справі Чийгоза» не вплинуть на вирок - Полозов

Свідчення свідків у «справі Чийгоза» не вплинуть на вирок - Полозов

Укрінформ
Підконтрольний оккупантам Верховний суд Криму під час розгляду справи заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза допитав понад сто людей, проте жоден з них не дав свідчень проти обвинуваченого.

Про це "Крим.Реалії" повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов.

Він зазначає, що залучення таких свідків необхідно суду для фіксації агресії, антуражу і демонстрації масовості події, але ці свідчення не будуть впливати на вирок.

«Суду потрібно показати, що дійсно були мітингувальники, що у них були між собою різні акти агресії, що кидали пляшки, використовували палиці. А ось зв’язок між діями Чийгоза, як йому інкримінується організація масових заворушень, буде у свідченнях двох, трьох, може, п’яти людей. Я думаю, що це будуть засекречені свідки, які будуть говорити: «так, дійсно, ми бачили, Чийгоз віддавав команди, він встановив план масових заворушень», – припускає адвокат.

На його думку, суд може зосередитися на свідченнях цих кількох свідків (їхні особи і імена залишаться закритими), на основі чого буде винесено вирок.

«Ми будемо намагатися через питання з’ясувати, що це за люди. Деякі засекречені свідки нібито були присутні на засіданні Меджлісу, тобто були серед невеликої кількості людей, які там були присутні. Деякі були у будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим», – додав адвокат.

Нагадаємо: Ахтем Чийгоз був затриманий в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-