У СБУ порахували збитки Фонду держмайна після анексії Криму

У СБУ порахували збитки Фонду держмайна після анексії Криму

Укрінформ
Співробітники Головного управління СБУ в АР Крим задокументували факти захоплення Росією на окупованому півострові Крим власності Фонду державного майна України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що представники російської окупаційної влади незаконно привласнили майно, земельні ділянки, адміністративні будівлі, матеріальні цінності Регіонального відділення Фонду державного майна України в АР Крим та місті Севастополі. Внаслідок протиправного захоплення майна українській державі завдано збитків на більше ніж два мільярди гривень", - йдеться у повідомленні.

За наявною інформацією, майно ФДМУ привласнило незаконно створене на території півострова так зване "міністерство майнових та земельних відносин Республіки Крим РФ". СБУ продовжує документувати факти відчуження Росією у АР Крим майна інших українських міністерств та відомств.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 341 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство, додали в СБУ.

Там також наголосили, що за результатами судового розгляду для компенсації збитків, завданих незаконними російськими установами, уповноваженим органом буде ініційований позов до міжнародних судових інстанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-