Мінкульт обурений захопленням кафедрального собору УПЦ КП у Криму

Мінкульт обурений захопленням кафедрального собору УПЦ КП у Криму

Укрінформ
Міністерство культури виступило із заявою щодо порушень окупантами з РФ прав релігійної спільноти УПЦ КП в Криму. Останнім таким фактом стало захоплення 8 листопада кафедрального собору УПЦ КП в Сімферополі.

Про це йдеться в заяві міністерства, поширеній його прес-службою

"Вірні Кримської єпархії Української православної церкви Київського Патріархату постійно звертаються до Мінкультури із заявами щодо порушення їх прав окупаційною владою півострова. Вони заявляють про перманентний тиск з боку влади, погрози віруючим, порушення їх прав і свобод, а також захоплення культових споруд. Останній факт, який підтверджує цю ганебну тенденцію, був зафіксований 8 листопада ц.р. в місті Сімферополі. До кафедрального собору УПЦ КП увірвалися шестеро співробітників Фонду майна Криму, організації, створеної російською окупаційною владою, аби опечатати культову споруду та перешкодити діяльності української релігійної громади", - ідеться в заяві.  

Мінкультури висловлює занепокоєння та глибоку стурбованість ситуацією, в яку потрапили релігійні організації УПЦ КП на території окупованого Кримського півострова.

"Віряни Української церкви страждають за власні переконання, адже чітко визначили свою громадянську позицію та підтвердили незаконність анексії частини України Російською Федерацією", - підкреслюють у міністерстві.

Там закликають світове співтовариство та громадські інститути звернути увагу на системні порушення прав вірян, які зафіксовані стосовно української православної спільноти в анексованому Криму, надати їм належну міжнародну правову оцінку і не допустити подальшого порушення релігійних прав вірних УПЦ КП окупаційною владою.

Фото: qha.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-