Справа Чийгоза: суд не погодився відвести суддю і прокурора

Справа Чийгоза: суд не погодився відвести суддю і прокурора

Політв’язні
Укрінформ
На судовому засіданні у справі заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза в окупованому Криму у вівторок тривало опитування свідків обвинувачення, також суд відмовився відвести суддю і прокурора.

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Чийгоза Микола Полозов. https://www.facebook.com/nikolay.polozov/posts/1171061836292544

"Суд розглянув заявлене на минулому судовому засіданні Ахтемом Чийгозом відведення судді Козирева. Судді Зіньков і Крючков відмовили у відведенні. Після перерви Ахтем Чийгоз заявив відведення прокуророві щодо мотиву тенденційності і непрямої зацікавленості в результаті справи. Судді відмовили у відведенні", - пише він.

Першим свідком обвинувачення, допитаним цього дня, був Комов Петро Анатолійович. Член "народного ополчення" з 23.02.14. Ахтема Чийгоза свідок Комов не бачив, про його дії нічого повідомити не зміг. У ході допиту Комова стався збій відеозв'язку, на усунення якого знадобилася година.

Другим свідком обвинувачення став Мамедов Каміл Мазахір огли. У 2014 році він працював оперуповноваженим у київському районному відділі міліції Сімферополя (нині співробітник поліції РФ). Ахтема Чийгоза 26 лютого він теж не бачив.

Третім свідком цього дня став Глінка Сергій Олександрович, також член "народного ополчення". Ахтема Чийгоза не бачив, нічого про його дії повідомити не зміг. Допит свідка Глінки не був завершений і триватиме на наступному судовому засіданні у четвер, 27 жовтня.

Починалося судове засідання, як завжди, з клопотання захисту про те, щоб Чийгоза доставили в зал суду. Суд клопотання, за традицією, відхилив. Суд визначив графік засідань на листопад. Тепер процес йтиме інтенсивніше, по чотири засідання на тиждень.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз уже 18 місяців знаходиться в кримському СІЗО. Йому інкримінують "організацію й участь у масових заворушеннях біля стін кримського парламенту 26 лютого 2014 року". Нещодавно Чийгозу продовжили термін тримання під вартою до 8 січня 2017 року.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-