У Гельсінської групи є дані про людину, яка

У Гельсінської групи є дані про людину, яка "торгує" українськими санаторіями в Криму

Укрінформ
Центр документування Української Гельсінської групи може контролювати всі аспекти порушення українського законодавства на території окупованого Криму, зокрема, поїздки так званих міжнародних туристів, які спонсорує Росія.

Про це у вівторок під час презентації в Укрінформі Центру документування Української Гельсінської групи з прав людини заявив народний депутат України, заступник голови комітету ВР України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський, повідомляє кореспондент агентства.

"Ще один напрямок, що активно спонсорується Російською Федерацією, - так звані міжнародні туристи... Нині відкрито кримінальні справи стосовно депутатів із Польщі, Німеччини, Франції. Це важливо, але недостатньо, оскільки міжнародна спільнота не відчуває відповідальності", - повідомив Логвинський.

За його словами, після вручення прямо у залі Парламентської Асамблеї Ради Європи підозри про кримінальне правопорушення групі французьких депутатів - а це найвища ланка стадії кримінального провадження для посадових осіб такого рівня - поїздки депутатів до окупованого Криму з Європи припинилися.

"Думали, що це просто адміністративне порушення, але після того, як європейська преса написала, що депутатам вручено попередження про кримінальний злочин, заплановані візити скасовувалися, тобто, 30 депутатів не поїхали до Криму. Але зараз знову поїздки депутатів активізувалися: з Італії, Франції їдуть до окупованого Криму. Я думаю, в цьому винна правоохоронна система", - вважає депутат.

На його думку, "цей напрямок дуже важливий", і за допомогою Центру документування правопорушень необхідно активізувати контроль над несанкціонованими візитами до Криму.

Крім того, зазначив він, важливо, щоб документування порушень велося публічно, у тому числі в Інтернеті.

Народний депутат розповів, що тільки через відсутність такої відкритої та прозорої інформації, вони не змогли затримати порушника українських законів.

"У нас з'явилася інформація, що є людина, яка торгує нашим майном в Криму, безпосередньо в союзі з Аксьоновим та іншими займається продажем українських санаторіїв. Ця людина була на території України і, незважаючи на наші заяви, ми не змогли її затримати, оскільки надійшло пояснення, що ми не маємо жодного доказу, щоб затримати і як свідка її допитати", - розповів Логвинський.

Він вважає, що Центр документування порушень прав людини може стати підмогою для правоохоронців, у яких нині і "кадрів недостатньо", і "інструментів не так багато".

Логвинський запевнив у підтримці проекту Української Гельсінської групи з прав людини. "Те, що зараз робить Гельсінська група з прав людини - дуже важливо,.. і я впевнений, що ми знайдемо всі можливості для плідного співробітництва", - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-