Прокуратура Криму розслідує дії ФСБ на окупованому півострові

Прокуратура Криму розслідує дії ФСБ на окупованому півострові

Укрінформ
Прокуратура АРК розслідує неправомірні обшуки й затримання кримських татар в окупованому Криму, називаючи їх "порушенням засадничих прав і свобод громадян".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим вчергове зафіксовано факти грубого порушення прав і свобод громадян, наданих Конституцією і законами України, на території окупованого Російською Федерацією півострова Крим", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, 12.10.2016 представники незаконно створеного на території АР Крим органу, так званого «ФСБ РФ», із застосуванням фізичного насильства провели неправомірні обшуки у семи будинках кримських татар у зв'язку з їх участю і співпрацею з міжнародною політичною організацією «Хізб ут-Тахрир».

Читайте також: Росія тероризує кримських татар - МЗС України 

Затримані після обшуків озброєними силовиками "п'ять кримських татар поміщено в ізолятор тимчасового утримання одного з незаконно діючих відділень поліції, - поінформували у прокуратурі АРК.

За цим фактом розпочато досудове розслідування у рамках провадження за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст.146(незаконне позбавлення волі) і ст.162(порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України.

Як зазначили у відомстві, «всі випадки порушення прав і свобод громадян і інтересів держави на території Криму будуть належним чином зафіксовані й розслідувані, з метою притягнення до встановленої чинним законодавством відповідальності винних осіб».

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня у Криму розпочалися масові обшуки у будинках кримських татар, які мешкають у масивах Строганівка й Кам'янка Сімферопольського району. П'ятьох із них - Джемаденова Еміля, Саледінова Айдера, Абдуллаєва Узеїра, Абдуллаєва Теймура й Ісмаїлова Рустема відвезли у т.з. управління ФСБ по Криму. Чотирьом із затриманих інкримінується участь у діяльності "Хізб ут-Тахрир", Теймуру Абдуллаєву інкримінують організацію діяльності "Хізб ут-Тахрир" у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-