У Кабміні хочуть запровадити санкції до організаторів кримських

У Кабміні хочуть запровадити санкції до організаторів кримських "виборів"

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій ініціюватиме запровадження Україною персональних санкцій стосовно організаторів "виборів" до Державної думи Російської Федерації на території тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства у Фейсбуці.

"На поточний момент встановлено 33 особи та більше десятка організацій та політичних партій, причетних до порушення українського законодавства. Загалом, санкції можуть торкнутися майже півтори тисячі осіб", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше Міністерство з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб закликало громадян України, які знаходяться на окупованому півострові, відмовитися від участі в процесах організації, проведення та голосуванні на незаконних виборах до Держдуми РФ. Адже такі дії є порушенням українського та міжнародного законодавства.

Раніше прокуратурою Автономної Республіки Крим було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст.111 Кримінального кодексу України стосовно громадян, які, за даними Центральної виборчої комісії Російської Федерації, були обрані до складу депутатів Державної думи РФ в ході незаконних виборів на території анексованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-