Україна на форумі ОБСЄ засудила заборону Меджлісу

Україна на форумі ОБСЄ засудила заборону Меджлісу

Укрінформ
Україна засуджує заборону окупаційною владою Криму Меджлісу і не визнає виборів до Держдуми РФ у Криму.

Про це під час заключного засідання конференції ОБСЄ з людського виміру у Варшаві заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, інформує кореспондент Укрінформу.

“Ми рішуче засуджуємо заборону Меджлісу російською окупаційною владою в українському Криму, а також репресії, які проводяться проти тих українців і татар, хто протистояв російській окупації Криму”, - заявив Дещиця.

Він зауважив, що Україна разом з багатьма іншими іноземними партнерами не визнає парламентських виборів, проведених у тимчасово окупованому Криму, що було ще одним свідченням порушення Росією міжнародного права.

“Наші дискусії чітко показали, що нинішню зовнішню агресію Росії не можна розглядати окремо від порушення принципів демократії, норм права і прав людини, що зараз спостерігаються”, - констатував представник української делегації на конференції.

Як зазначив дипломат, упродовж багатьох років спостерігається ситуація, коли російська влада не хоче співпрацювати з ОБСЄ й іншими міжнародними інституціями, створюючи проблеми й ефективно протидіючи їхнім візитам в Росію.

“Ми шкодуємо, що Російська Федерація знову втратила можливість, надану конференцією з людського виміру, відмовитися від порушення фундаментальних принципів і положень ОБСЄ”, - підкреслив український дипломат.

Як відомо, у Варшаві з 19 по 30 вересня відбувається щорічна конференція Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ. Впродовж двох тижнів конференції її учасники звертають увагу на проблеми з правами людини у світі, зокрема, що стосуються свободи думки, свободи ЗМІ, запобігання расової, національної та етнічної дискримінації, статевої нерівності тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня Верховний суд РФ не задовольнив апеляційну скаргу членів Меджлісу кримськотатарського народу на рішення так званого Верховного суду Криму від 26 квітня про заборону Меджлісу і визнання його екстремістською організацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-