Заборону Меджлісу оскаржать у Європейському суді з прав людини

Заборону Меджлісу оскаржать у Європейському суді з прав людини

Укрінформ
Рішення Верховного суду Росії, який відхилив апеляцію на заборону діяльності Меджлісу кримських татар, буде оскаржено у Європейському суді з прав людини.

Про це заявив один з адвокатів Кирило Коротєєв, повідомляє "Крим Реалії".

«Подальше оскарження у президії Верховного суду хоча технічно можливе, але президія настільки рідко слухає некримінальні справи, що сподіватися на те, що буде ще одне слухання, мабуть, не варто. І, відповідно, природний хід подій далі – це звернення до Європейського суду з прав людини. Це та порада, яку ми будемо давати нашим вірителям», – сказав Коротєєв.

Він зазначив, що сьогоднішнім рішенням Верховний суд Росії позбавив корінний народ Криму права на політичну організацію, права самостійно приймати рішення, які їх стосуються.

«Це ті права, які їм гарантує міжнародне право, і відсьогодні будуть переслідуватися адміністративно і кримінально, що вже і почала цього тижня робити прокуратура (російська прокуратура Криму оштрафувала Умерова, Хамзіна – ред.)», – сказав адвокат.

Як повідомлялося, 29 вересня у Верховному суді Росії відбулося засідання у справі «про заборону діяльності громадського об'єднання «Меджліс кримськотатарського народу» у порядку та на підставах, передбачених статтею 9 Федерального Закону від 25.07.2002 року № 1145-ФЗ «Про протидію екстремістської діяльності».

Верховний суд Росії підтвердив заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, відхиливши апеляцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-