Окупанти оштрафували Умерова на 750 рублів – за участь у засіданні Меджлісу

Окупанти оштрафували Умерова на 750 рублів – за участь у засіданні Меджлісу

Укрінформ
Ільмі Умерова, якого окупаційна влада в середу викликала в поліцію, оштрафували на 750 рублів за участь у засіданні Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це Ільмі Умеров написав на своїй сторінці в Facebook

"Після складання адмінпротоколу в РВВС мене попросили пройти у Бахчисарайський райсуд, де суддя Скісов А.Є. виніс рішення визнати мене винним у здійсненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 10.28 і призначив штраф 750 руб... Іншими словами, винен в участі у засіданні Меджлісу кримськотатарського народу", - написав Умеров.

Як повідомляв Укрінформ, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також деяких делегатів Курултаю кримськотатарського народу в терміновому порядку викликають у поліцію РФ, а саме - до так званого центру з протидії екстремізму в Сімферополі. Силовиків цікавили обставини ухвалення нещодавніх рішень Меджлісу про призупинення повноважень трьох членів Меджлісу - Еміралі Аблаєва, Руслана Якубова та Айдера Аджимамбетова, а також звільнення останнього з посади заступника голови Меджлісу. Практично одночасно деяких членів Меджлісу стали викликати до суду і штрафувати. Так, Алі Хамзіну присудили штраф у розмірі 1000 рублів як учаснику зборів громадського об'єднання, щодо якого прийнято рішення про призупинення його діяльності. За аналогічною статтею був викликаний в поліцію і суд заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-