Окупанти викликають членів Меджлісу в

Окупанти викликають членів Меджлісу в "центр протидії екстремізму"

Укрінформ
В окупованому Криму членів Меджлісу кримськотатарського народу терміново викликають в так званий "центр протидії екстремізму".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джеляль.

"Членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також деяких делегатів Курултаю кримськотатарського народу в терміновому порядку викликають на опитування в центр з протидії екстремізму на вул.Декабристів у Сімферополі", - написав Джелялов.

За його словами, "силовиків цікавлять обставини прийняття нещодавніх рішень Меджлісу про зупинення повноважень членів Меджлісу Аблаєва Еміралі, Якубова Руслана й Айдера Аджимамбетова, а також звільнення останнього з посади заступника голови Меджлісу".

Джелялов нагадав, що після прийняття незаконного рішення про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу було опубліковано рішення Меджлісу, а відповідно до нього видано Розпорядження Голови Меджлісу кримськотатарського народу «Про запровадження надзвичайного режиму діяльності органів національного самоврядування кримськотатарського народу в умовах тимчасової російської окупації Криму».

Згідно з цим розпорядженням, офіційні рішення і заяви приймаються Особливою нарадою Меджлісу.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Меджліс кримськотатарського народу зупинив членство у своїх рядах ще трьох осіб, які брали участь у заходах окупаційної влади – заступника голови Меджлісу Айдера Аджимамбетова, муфтія Криму Еміралі Аблаєва і "російського" чиновника Руслана Якубова. Всього рішенням Меджлісу зупинено членство шести членів Меджлісу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-