На суді у справі Чийгоза - заміна прокурора

На суді у справі Чийгоза - заміна прокурора

Укрінформ
На суді над заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом змінили прокурора і відновили допити «потерпілих».

Про це адвокат Микола Полозов пише у своєму Twitter.

"Засідання розпочалося із заміни прокурора. Домбровський пішов у відпустку. Новий прокурор - Супряга Анастасія Іванівна. Проте розпорядження про допуск до справи вона не представила. Прокурору Супрязі заявлено відвід через непрямий інтерес у результаті справи. Судді відмовилися на відвід прокурора", - повідомляє Полозов.

У даний момент триває допит другого «потерпілого»: Тракнов Максим Костянтинович, інспектор у «народному ополченні». Першим був допитаний Ланцедов Володимир Федорович, член Салгирського козацтва.

Раніше судді у черговий раз відмовили у задоволенні клопотання захисту про доставлення Ахтема Чийгоза до залу суду. Він бере участь у засіданні по відеозв'язку. Також суд відмовився задовольнити клопотання захисту про перерву для надання прокурору документів (як зазначалося вище - не представлено розпорядження про допуск до справи).

Як повідомляв Укрінформ, так званий Верховний суд Криму виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження. Чийгозу інкримінують організацію масових безпорядків біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року. 20 липня суд продовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджі і Алі Асанову.

Фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-