Окупанти знову влаштували

Окупанти знову влаштували "маски-шоу" кримським татарам

Укрінформ
Кримський адвокат Еміль Курбедінов увечері 5 вересня повідомив про обшук у мечеті в анексованому Сімферополі.

Про це він повідомив у Facebook.

За словами першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, на цій вулиці розташований мусульманський центр, куди вже не вперше приходять російські силовики.

«Це мусульманський центр. Зараз він іменується «Созидание» у зв’язку з перереєстрацією за новими російськими правилами. До цього це добре відома в Україні мусульманська організація «Ар-раїд». Вона вже давно піддається посиленим перевіркам з боку контролюючих структур і силових органів», – сказав Джелял у коментарі Крим.Реалії.

За його інформацією, центр змушують відмовитися від його майна і передати його іншим офіційним мусульманським організаціям.

«Поки що вони тримаються. Я знаю, що дуже багато людей відвідують мечеть при цій мусульманській організації. Дуже багато було ними зроблено раніше. Вони допомагали нам в оснащенні національних класів, проведенні різних заходів, у будівництві і ремонті мечетей. Ні раніше, ні сьогодні вони ні у якій протизаконній діяльності помічені не були», – додав Джелял.

Нагадаємо: після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях, людей переслідують за релігійними мотивами. Натомість окупантська, російська "влада" півострова і сам Кремль це заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-