Семену переслідують у Криму за виконання професійних обов'язків - колега

Семену переслідують у Криму за виконання професійних обов'язків - колега

Укрінформ
Керівник проекту "Крим.Реалії" Володимир Притула вважає, що професійна діяльність кримського журналіста Миколи Семени, і саме співробітництво з Радіо Свобода, стали причиною його переслідування окупаційною владою в Криму.

Про це Притула заявив у середу в Києві на прес-конференції "Переслідування журналіста Миколи Семени в Криму: нові подробиці і стратегія захисту", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу наголосити, що Миколу Семену переслідують у Криму саме за те, що він виконував свої професійні обов'язки. Він є давнім автором Радіо Свобода, давно співпрацює з ним, і саме за це його фактично переслідують", - заявив Притула.

Він наголосив, що Семена - відомий український кримський журналіст, його вважають метром української журналістики. 

"Він у журналістиці майже 50 років, починав ще зовсім юним, працював у багатьох кримських газетах - районних, міських. Останні роки, майже 10 років, він був кримським кореспондентом провідних українських видань "Дзеркало тижня" і "День". Він був кореспондентом московської газети "Известия", коли вони ще були, власне "Известиями", - розповів Притула.

"Саме тому, - зазначив він, - ми розраховуємо на підтримку і солідарність як українських і російських журналістів, так і міжнародних правозахисних і журналістських організацій".

Як наголосив Притула, у зв'язку з переслідуванням його колеги, керівництво Радіо Свобода відстежує ситуацію, надає посильну допомогу і "використовує можливі методи впливу на ситуацію через дипломатичні канали".

Раніше Укрінформ повідомляв, що захист Миколи Семени має намір зібрати доказову базу безпідставності обвинувачення журналіста в закликах до порушення територіальної цілісності РФ, що вказує на відсутність міжнародних договорів про дію російської юрисдикції в Криму.

19 квітня 2016 року так званий прокурор Криму Наталя Поклонська заявила про порушення кримінальної справи проти кримського журналіста Миколи Семени за публікацію в ЗМІ "сепаратистської" статті. Під час обшуку у журналіста силовики вилучили два ноутбуки та інші носії інформації. Після допиту його відпустили під підписку про невиїзд. 28 квітня Семену викликали на черговий допит, за підсумками якого кримського журналіста перевели в статус обвинуваченого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-