Окупанти випустили щоденники, де назвали кримських татар

Окупанти випустили щоденники, де назвали кримських татар "загарбниками"

Укрінформ
Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов пропонує в судовому порядку притягнути до відповідальності авторів тексту в шкільних щоденниках, де про кримських татар розповідають, як про "загарбників земель" на півострові. При цьому "влада" Криму ніяк не реагує на провокацію і не бачить загрози міжнаціонального конфлікту в Криму.

Про це Джелялов написав на своїй сторінці у Facebook.

"Деякі наші "колеги", що розмістилися у владних кріслах, стверджують про повну міжнаціональну згоду і взаєморозуміння в Криму, а також про абсолютну турботу держави про кримських татар. Як бачимо, це не зовсім так. Аби їхні твердження хоч у якійсь мірі відповідали реальності, пропоную їм у судовому порядку притягнути цього автора до відповідальності за наклеп на їхній, як вони стверджують, народ", - написав Джелялов.

Він послався на матеріал, розміщений на сайті "События", в якому йдеться, що у щоденниках, призначених для школярів Криму, кримських татар називають "загарбниками земель" на півострові.

"У щоденниках, які безкоштовно роздадуть усім школярам Криму 1 вересня, крім російського гімну, прапора та іншої патріотичної нісенітниці, є короткий виклад історії півострова. За цією історією, кримські татари у нападі націоналізму почали захоплювати територію Криму в 1991 році. І усе це відбувалося на фоні потурання українських чиновників при найпотужнішій ідеологічній та фінансовій підтримці турецької влади", - йдеться у публікації видання.

Фото: uainfo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-