Полозов: Стан здоров'я Умерова залишається важким

Полозов: Стан здоров'я Умерова залишається важким

Укрінформ
Стан здоров'я Ільмі Умерова, який за наполяганням ФСБ утримується в психіатричній клініці, залишається тяжким.

Про це адвокат Умерова Микола Полозов написав у Фейсбуці після зустрічі зі своїм підзахисним.

"Зустрівся з Ільмі Умеровим в Республіканській психіатричній клініці, де його незаконно утримують за постановою суду, не набрало законної сили, для проведення стаціонарної психіатричної експертизи. Стан здоров'я Ільмі-ага, буквально насильно переміщеного з кардіологічного стаціонару, де він проходив госпіталізацію, співробітниками ФСБ в психіатричну клініку, залишається важким", - зазначив Полозов.

За його словами, головна проблема в стані Умерова - це гіпертонічна хвороба.

"Головна проблема - це хвороба серця, гіпертонічна хвороба. Постійно скаче тиск. Вчора він втратив свідомість. Умови для стаціонарного спостереження за його захворюваннями відсутні", - зазначив адвокат.

Він розповів, що керівництво психіатричного стаціонару намагається створити умови для Умерова, однак, як і слідчий ФСБ на прізвище Скрипка, вони залишаються "елементом репресивної машини російської влади в Криму".

"Не можу сказати, що співробітники і керівництво психіатричного стаціонару задоволені сформованим станом речей, бачу, що вони намагаються створити в умовах клініки для Ільмі Умерова хоча б якісь людські умови. Однак вони теж є елементом репресивної машини російської влади в Криму, як і молоденький слідчий ФСБ на прізвище Скрипка, "розслідує" "кримінальну справу" проти Умерова, а по суті виконує злочинний наказ керівництва", - написав Полозов.

Водночас він висловив захоплення поведінкою Умерова.

"Я можу тільки позаздрити мужності, честі і гордості цього літнього, дуже хворого, але стійкого людини Ільмі-ага", - написав адвокат.

При цьому він відзначив позицію співробітників ФСБ, які запропонували рідним Умерова не піднімати шум.

"Навіщо крик, шум, проведемо експертизу, і все буде добре", - навів слова співробітників ФСБ Полозов.

"Відтак треба робити навпаки, піднімати більше шуму, залучати до захисту Ільмі Умерова від незаконного кримінального переслідування більше людей, як в Україні, так і в цивілізованому світі. Тільки так можна протистояти незаконним діям російської влади в Криму. Тільки так можна зупинити репресії проти кримських татар", - упевнений захисник Умерова.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров на вимогу ФСБ був доставлений у відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для проведення примусової судово-психіатричної експертизи з сімферопольської лікарні, куди він потрапив в зв'язку з різким погіршенням здоров'я. За повідомленням дочки Умерова, її батька розмістили в окремій палаті, вилучили телефон і необхідні йому ліки. Родичі Умерова не мають з ним ніяких контактів. Їм можна лише передачі з їжею. У Міністерстві закордонних справ України рішення про переведення Умерова в психіатричну лікарню назвали незаконним. Окупаційна влада в Криму безпідставно звинувачують Умерова в публічних закликах до порушення територіальної цілісності РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-