Донька Умерова каже, що батька закрили в божевільні без ліків

Донька Умерова каже, що батька закрили в божевільні без ліків

Укрінформ
Донька заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова Айше в деталях повідомила про умови утримання її батька в стаціонарі психіатричної лікарні у Сімферополі, куди його привіз співробітник ФСБ сьогодні вранці.

Про це Айше Умерова написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Постараюся без емоцій, по суті, розповісти про умови утримання батька. Відділення номер 9, де утримують відносно мирних пацієнтів (загальне чоловіче відділення) і тих, кого направили на судово-психіатричну експертизу, які не перебувають під вартою, є закритий двір, з гратами і замком. Оскільки на першому поверсі відділення наразі проводиться ремонт - багато хворих лежать у коридорах і прямо на вулиці (під навісом). Батька, наскільки я знаю, а в палату нікого пускати не належить, помістили на другий поверх. У палаті повинен знаходитися один", - пише Айше Умерова.

За її словами, поки за розпорядженням слідчого побачення з Ільмі Умеровим заборонені, телефон у нього вилучили лікарі, дозволено тільки передавати їжу двічі на день.

Рідні і близькі Умерова сподіваються, що питання з побаченнями вирішать найближчим часом і позитивно.

Донька Умерова розповідає про звичайні для таких закладів заборони і обмеження: "Заборонено ремені, шнурки, навіть ложки... Їсти можна тільки в окремій кімнаті. Душ, туалет, раковина - усе загальне на поверсі. У палату не можна заносити нічого, все зберігається у санітарів".

Проте, найстрашніше, за її словами, те, що Умерову заборонили мати при собі звичні для нього і необхідні ліки: "Все у медсестри на першому поверсі, і, більше того, сказали, що тепер їхні лікарі вирішать, що він може приймати, а що ні. А при його захворюваннях він впродовж багатьох років регулярно приймає кілька препаратів і без них він ніяк - хвороба Паркінсона III ступеня, гіпертонія, цукровий діабет. Ми дуже переживаємо за його стан, адже всього тиждень тому його госпіталізували із залу суду в передінфарктному стані з дуже високим тиском, який лікарі тиждень намагалися стабілізувати".

Айше Умерова підкреслила, що найголовніше - це здоров'я батька, а, не маючи з ним ніяких контактів, рідні не можуть бути впевнені, що він нормально себе почуває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-