У Криму почалося судилище над Чийгозом

У Криму почалося судилище над Чийгозом

Укрінформ
У так званому Верховному суді окупованого Криму з півгодинним запізненням розпочався суд над заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом.

Про це написав у Твіттері його захисник Микола Полозов.

"Суд у справі Ахтема Чийгоза розпочався з півгодинним запізненням", - написав адвокат.

Також Полозов відзначив, що Чийгоз скаржиться на погану якість зв'язку: "Не чутно половини слів".

Обвинувачений заявив клопотання про особисту присутність у суді і про допуск адвоката Еміля Курбедінова.

Як повідомлялося, Чийгоза утримують у застінках ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. У сфальсифікованій кримінальній справі про масові безпорядки під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму проходять шестеро обвинувачених. Троє з них - Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі і Алі Асанов, які утримуються в СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв чекають вироку вдома, їх узяли на поруки.

У Росії правозахисний центр «Меморіал» визнав політв'язнями фігурантів «справи 26 лютого», які утримуються під вартою, - Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі.

Так званий Верховний суд Криму виділив справу Чийгоза в окреме провадження. Йому інкримінують організацію масових безпорядків біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року. 20 липня суд продовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" - Чийгозу,  Дегерменджі і Асанову. У апеляції про зміну терміну затримання Чийгозу було відмовлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-