Суд над Чийгозом відклали – немає відеозв’язку

Суд над Чийгозом відклали – немає відеозв’язку

Укрінформ
Засідання суду в окупованому Криму над заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом із застосуванням відеозв'язку затримується через те, що відеозв'язок зайнятий іншою справою.

Про це написав в своєму Тwitter адвокат Микола Полозов.

"Суд у справі Чийгоза перерваний, не встигнувши початися - перерва до 11:00 через відеоконференцію з СІЗО з ЗС РФ в іншій справі", - пише Полозов.

Адвокат уточнює, що біля залу суду стоять «постраждалі у справі Чийгоза» з радикально-націоналістичної організації "Русское единство". Вони в расистському дусі обговорюють президента США Барака Обаму: "Бігав голож...й з неграми, а зараз президент!".

Чийгоза утримують в застінках ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року.

У сфальсифікованій кримінальній справі про масові безлади під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму  шестеро обвинувачених. Троє з них - Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі і Алі Асанов утримуються в СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв чекають вироку вдома, їх взяли на поруки. У Росії правозахисний центр «Меморіал» визнав політв'язнями фігурантів «справи 26 лютого», що тримаються під вартою – Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі.

Так званий Верховний суд Криму виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження. Чийгозу інкримінують організацію масових безладів біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року. 20 липня суд подовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджі і Алі Асанову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-