ОБСЄ занепокоєна блокуванням

ОБСЄ занепокоєна блокуванням "Крим.Реалії" у Криму

Укрінформ
Старший радник бюро представника з питань свободи ЗМІ ОБСЄ Майк Стоун висловив занепокоєння порушенням прав користувачів на отримання і поширення інформації в інтернеті через блокування доступу до інформаційних сайтів.

Так він відповів на запит проекту "Крим.Реалії" щодо блокування ресурсу в анексованому Росією Криму, передає «Радіо Свобода».

«Я рекомендував державам гарантувати, щоб блокування і фільтрація, особливо в національному масштабі, здійснювалися тільки при виконанні умов статті 10 (2) Конвенції про захист прав людини. Взагалі, обмеження мають бути засновані на принципах законності, необхідності та пропорційності і відповідно до норм закону», – зазначив Стоун.

Він також нагадав, що раніше висловлював стурбованість тиском влади на незалежних журналістів, у тому числі, рішенням Федеральної служби з фінансового моніторингу Росії опублікувати оновлений «список терористів і екстремістів», який включає в себе представників засобів масової інформації. До списку увійшли і кримські журналісти Микола Семена та Анна Андрієвська.

Нагадаємо: 1 серпня стало відомо про часткове блокування сайту Крим.Реалії проекту "Радіо Свобода" в анексованому Росією Криму. Доступ до сайту заблокувала низка провайдерів. У той же час, у Феодосії та Севастополі користувачі могли бачити інтернет-ресурс. 2 серпня стало відомо про часткове блокування доступу до сайту в Севастополі.

На сайті «Роскомнагляду» ніяких повідомлень про блокування сайту Крим.Реалії немає. Окупантська самопроголошена «влада» півострова також не коментує ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-