Росія поки не завозила до Криму ядерну зброю - розвідка

Росія поки не завозила до Криму ядерну зброю - розвідка

Укрінформ
Розвідка Міністерства оборони України констатує посилення Росією військової присутності в окупованому Криму.

Про це на брифінгу заявив представник ГУР Вадим Скібіцький, передає кореспондент Укрінформу.

"Міністр оборони Росії під час засідання наголосив на розгортанні самодостатнього угруповання військ у Криму, передачі збройним силам РФ нових бойових літаків, зенітно-ракетних комплексів С-400, підводних човнів проекту "Варшав'янка" і малих ракетних кораблів з оснащенням ракетними комплексами "Калібр", а також постановку на бойове чергування берегових ракетних комплексів типу "Бал" і "Бастіон", - сказав Скібіцький.

За його словами, таким чином Російська Федерація здійснює послідовні комплексні заходи щодо нарощування військового угруповання на території окупованого Криму.

Скібіцький зазначив, що у рамках закріплення військової присутності в Криму воєнно-політичне керівництво Росії приділяє особливу увагу відновленню та розвитку військової інфраструктури на півострові. "Інспектування ходу робіт з вдосконалення цієї інфраструктури проводить особисто міністр оборони Росії під час поїздок в Крим", - уточнив він.

За даними розвідки, Росія ще не ввезла в Крим ядерну зброю, але під час навчань, які проводилися з початку року, умовно відпрацьовувався алгоритм постачання ядерних боєприпасів на територію Автономної Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-