Україна розслідує крадіжку бурових кримськими окупантами

Україна розслідує крадіжку бурових кримськими окупантами

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала досудове розслідування у зв'язку з незаконним переміщенням в акваторії Чорного моря бурових установок, присвоєних Росією після окупації Криму.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Автономної Республіки Крим.

"Зафіксовано черговий факт привласнення окупаційною владою Криму державного майна. Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато досудове розслідування кримінального провадження з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України(привласнення чужого майна, здійсненого в особливо великих розмірах) ", - йдеться у повідомленні прокуратури АРК.

За її даними, співробітниками Державної прикордонної служби 16-17 липня 2016 року зафіксовано незаконне переміщення самопідйомної бурової установки, що є власністю України.

"Бурова установка на порушення положень Конституції і законів України, Міжнародної конвенції ООН з морського права неправомірно присвоєна Російською Федерацією внаслідок анексії території Автономної Республіки Крим", - поінформували у наглядовому відомстві.

У зв'язку з нанесенням державі матеріального збитку в особливо великих розмірах передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Матеріали кримінального провадження спрямовані до Генеральної прокуратури України для визначення перебування під слідством, - поінформували в прокуратурі АРК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-