Україна надіслала РФ ноту через Медведєва в Криму

Україна надіслала РФ ноту через Медведєва в Криму

Укрінформ
Відвідання прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим Автономної Республіки Крим, яка є невід'ємною частиною України, свідчить про триваюче нехтування російською стороною принципами та нормами міжнародного права.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"МЗС України висловлює протест у зв’язку із неузгодженим з українською стороною перебуванням 25 липня ц.р. на території України голови уряду Російської Федерації Д.Медведєва. Чергове відвідання посадовою особою Російської Федерації Автономної Республіки Крим, яка є невід’ємною частиною України, свідчить про триваюче нехтування російською стороною Статутом ООН, Резолюцією ГА ООН "Територіальна цілісність України", Бакинською Декларацією та Резолюціями Парламентської Асамблеї ОБСЄ, іншими принципами та нормами міжнародного права", - йдеться у коментарі прес-служби відомства.

Так, як наголосили в МЗС, Крим та місто Севастополь були, є і залишатимуться територією України в її міжнародно-визнаних кордонах. Це визнається всім цивілізованим світом, який надав належну оцінку діям російської сторони і продовжує застосовувати відповідні обмежувальні заходи.

"Відтак спроби посадовців Росії інтерпретувати подібні "візити" в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними. Російському зовнішньополітичному відомству надіслано відповідну ноту протесту", - наголосили в МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-